Friday, March 18, 2016

Bayram yumurtaları

Botanik yumurtalar

Botanik yumurtaları hazırlamaq üçün lazım olanlar:
Keşniş
Şüyüd
Dağ keşnişi
digər göyərti və ya bağçadan dərilən otlar (bölümlü yarpaqlı otlara üstünlük verin)
Qırmızı soğan qabığı
Qırmızı kələm
Kapron corablar
Yumurta
Qazan
Nazik fırça




Yumurtaların üzərinə göyərtinin uc hissəsini qopardıb səliqəli yerləşdirilir (fırçadan istifadə edərək, çox nazik hissələrini düzəltmək olur). Bundan sonra yumurtalar kapron coraba bürüdülür.





Bütün yumurtalar hazır olandan sonra onları qırmızı soğan qabığı və ya qırmızı kələmlə  və suyla dolu qazana yerləşdirib qaynadılır.



Boyanın yumurta üzərinə bərabər yayılması üçün qazanın tərkibini arada qarışdırmaq məsləhətdir.



20 dəqiqə qaynadıqdan sonra yumurtaları çıxarıb üzərindəki corablardan azad etmək və göyərti qalıqlarından təmizləmək lazımdır.  Sonda yumurtalar daha da cazibəli etmək üçün onları azca bitki yağıyla sürtməklə onlara parıltı vermək məsləhətdir. Bu da nəticədə alınmış yumurtalar!




P.S. Bu il kələmlə eləməmişəm, ona görə keçən ilki şəkli qoyuram, qüsura baxmayın :) Qarşıdan gələn Novruzunuz mübarək!





No comments:

Post a Comment